måndag, oktober 31, 2005

Tick tack...

Tiden har nog aldrig gått så sakta som nu. Två timmar kvar. Sen lämnar jag dessa lokaler för för gott eller iallafall för obestämd framtid. Man ska ju aldrig säga aldrig.
Och nu blir det mörkt ute innan klockan ens slagit 17. Kommer aldrig att kunna tycka om vinterhalvåret fullt ut.

söndag, oktober 30, 2005

Confession

Känner att det börja bli dags att avslöja min största last i livet...
Älskar popcorn och skulle kunna äta det varje dag. Vilket jag periodvis även gör. Stinas egenpoppade popcorn är vida omtalade och erkända kan jag berätta. Ingen gör popcorn som jag. Helt sant!
Det är inte så att jag är beroende av popcorn. Klarar mig utan. Har väldigt svårt för beroenden. Tycker inte om dem. Missbrukade Fishermans Friend ett tag, men tog mig ur det för typ ett år sedan. Var aldrig riktigt beroende utan det var mer som en dålig ovana. Tycker inte om att vara beroende av något på det sättet. Vill aldrig bli beroende av kaffe till exempel. Eller cigaretter. Eller alkohol. Eller knark. Alla beroenden är egentligen likställda, även om vissa skadar kroppen mer än andra.

The Soundtrack of my life

Har försökt komponera ihop the soundtrack of my life. Låtar som har betytt mycket för mig på ett eller annat sätt och som har stannat i mitt minne. Blir så ledsen för att mitt minne är kass. Vet att det finns massa andra låtar som också är förknippade med viktiga händelser. Men dom kan jag inte komma ihåg, dom sitter fast långt inne. Jobbar på att få fram dom.

REM - Everbody Hurts
Massa olyckliga kärlekar på gymnasiet sörjdes tillsammans med REM. Kunde sitta och lyssna om och om igen på denna låten. Blir fortfarande ledsen när jag hör den, men jag njuter av att lyssna på den.
No Doubt - Don't speak
Också en favorit från gymnasietiden. Hade den på repeat under en ganska lång tid.
Kylie Minouge - I just can't get you out of my head
Denna låten blev partyfavoriten hösten 2001. Pluggade i Spaninen och vi dansade som galningar till denna låt på nattklubben Warhole i Valencia. Visste till en början inte vem som sjöng. Men när min spanska blivit bättre lyckades jag en dag snappa upp att det var Kylie. Blev förvånad, trodde hon var uträknad.
Bette Midler - The rose
Haha. Vann en karaoketävling på Mallorca när jag var 13 år. Sjöng just denna låt + Fame-låten. Mamma och pappa blev mäkta imponerade över mitt framträdande.
Mr Big - To bee with you
Alla vännernas låt från studietiden i Växjö. Har sjungit allsång till den otaliga gånger.
Niklas Strömstedt - Den sista morgonen
Och egentligen alla hans låtar. Detta påminner mig om tiden då jag och min sambo precis hade träffats. Den sommaren åkte vi runt en del i Sverige och det var mycket Tomas Ledin och Niklas Strömstedt i bilen. Och även om denna låten inte alls passade in i vår nykära lycka så har jag fina minnen till denna låten, som ju är hur ledsam och vemodig som helt egentligen.
Robbie Williams - Let me entertain you (liveversionen)
Får mig att tänka på hans underbara spelning på Stadion sommaren 2003. Blir så glad och exalterad av den!
Lovar fylla på listan allteftersom jag gräver djupare i mitt minne.

Favvo!

Ikväll visar dom Notting Hill på 3:an. Den är ju såå mysig!! Söndagkvällen är räddad.

3 saker...

... som är rätt bra med V och som jag saknar på mitt nya jobb:

- vattenmaskin med friskt kallt vatten. Kranvatten är inte alls lika kul.
- utsikten (helt gudomlig)
- effektiviteten och snabbheten i organisationen (statliga organisationer är ju inte direkt supereffektiva vad gäller det administrativa)
... som är bättre med mitt nya jobb:
- man får frallor varje dag (egentligen både bra och dåligt... inte så nyttigt att käka det varje dag men det är ju så gott ju).
- man får sluta vid lunch dagen innan helgdag.
- roligare arbetsuppgifter.
Tror dock inte att de första tre sakerna kommer göra att jag ångrar mitt arbetsplatsbyte. Hell no!

Trolleri, inget för mig

Igår var vi på invigningen av Vodafone Arena Rosenholm, en stor idrottsanläggning som byggts i Karlskrona. Melodifestivalen ska ha en deltävling där nästa år bla. Sång och musik, trevligt. Sen höll Joe Labero show. Vet inte varför, men jag kan verkligen inte med honom eller trolleri över huvudtaget. Visst, lite nyfiken blir jag ju. Vad är hemligheten bakom trixen? Men jag förundras liksom inte av det. Och framförallt skrattar jag inte åt hans dåliga skämt, varav de flesta går ut på att på ett eller annat sätt håna den person i puliken som han för tillfället engagerat i sitt trollerinummer.

lördag, oktober 29, 2005

Here here...

Jaha, då var man tillbaka på V då. Lagom trött och osugen på att prata med folk. Är hyfsat jätteförkyld och får hostanfall i ungefär vartannat samtal. Måste piggna till då vi ska på galej ikväll. Invigningspartaj med middag och massa artister. Martin Stenmark blir nog kvällens stora behållning. Har inte så höga förväntningar på Darin och schlager-Elena.
Inatt är det dags att ställa om klockan till vintertid. Och vi tjänar en hel timme på det. Jag behöver tjäna så många timmar jag kan just nu, så jag ser fram emot denna tidsändring mer än jag någonsin gjort. Ingen vettig människa kan ju annars längta efter att ställa om klockan till vintertid. Synd att vi inte ska ställa tillbaka klockan två dygn. Det är nog annars ungefär så lång tid jag skulle behöva för att bli människa igen. Kände mig som en innehållslös grönsak på bussen hem från jobbet igår. Lyckades dock uppbåda tillräckligt mycket energi för att vara smakråd vid min sambos klädinköp. Vissa konstiga, lätt hysteriska, skratt undslapp mig dock i butiken.

fredag, oktober 28, 2005

Bättre och bättre dag för dag...

Kom först i morse och sitter kvar till sist. Yes! Har redan apmycket att göra. Trodde jag visste vad det innebar att ha "många bollar i luften" innan jag började här. Men ack så fel! Many balls in the air kommer att vara mitt mellannamn inom en inte allför avlägsen framtid.
För att knyta an till mitt förra inlägg, som inte var alltför muntert, så löste sig det hela kommande dag (igår). Satt som sagt med näsan i photoshop-boken och med lite hjälp av min kära svärmor så fick jag kläm på de runda bilderna. Och pratade "ut" med min kollega igår om att det känts dumt dagen innan och att jag kanske inte kan riktigt så mycket som hon trodde men att jag gärna vill lära mig. Så nu vet vi var vi har varandra och det känns mycket bättre. Och jag har redan lärt mig massa mer i photoshop. Lovar att jag ska bli ett ess på det! Idag och igår har vart två riktigt bra dagar.
Löfte: ska aldrig mer klaga på att en kvart är för kort fikapaus. Här existerar knappt inte fikapaus.

onsdag, oktober 26, 2005

Lektion # 1

Lova inte saker i ditt CV som du inte kan hålla när du väl fått jobbet. Kan bli ganska pinsamt!
Erfor ett sådan pinsamt ögonblick idag när min kollega bad min fixa några bilder i Photsohop. Bilderna skulle vara runda och med en beige ram runt. Hade skrivit i mitt CV att jag hade goda kunskaper i Photoshop. Om ni har läst här innan vet ni att det var en lätt överdrift och att jag faktiskt pluggat lite på Photoshop på sistone. Men inte tillräckligt visade det sig. Kunde inte fixa bilderna på det sättet som hon ville. Det blev således uppenbart att jag inte var så hemma på programmet som hon trott, och jag till viss del gett sken av. Egentligen är det en definitionsfråga. Har goda kunskaper vad gäller vissa saker i Photoshop.
Så nu sitter jag här med skägget i brevlådan, byxorna neddragna... ja ni förstår. Det blev en lååång eftermiddag. Ville helst krypa och gömma mig under en sten.
Men det funkar ju inte att gräva ner sig. Ok, jag kunde inte riktigt så mycket som hon trodde. Men det löser sig. Ska trycka upp Photoshop-boken i nyllet resten av kvällen.

tisdag, oktober 25, 2005

One down

Okej. Första dagen på nya jobbet avklarad. Är hyfsat trött i skallen efter massa info. Men det här ska verkligen bli hur kul som helst. Delar kontor med två supertrevliga tjejer/kvinnor. Tror vi kommer ha riktigt roligt ihop. Ser fram emot en massa jobb de närmsta sju månaderna. Misstänker dock att jag kommer bli kaffedrickare på heltid på kuppen. Dom missbrukar nämligen kaffe något kopiöst. Lovar att streta emot allt jag kan. Te, te, te!
Det var det, orkar inte mer. Godnatt.

söndag, oktober 23, 2005

Ångrar mig

Billig sprit... tar tillbaka det. Suget är inte så stort när allt kommer kring.
Nu ska jag åka och dumpa min cykel, som min kära sambo lagat idag, i grannstaden (som är min nya arbetsplats from måndag) så jag slipper gå från stationen till jobbet.

lördag, oktober 22, 2005

Kalles

För fyra år sedan pluggade jag i Spanien en termin, vilket utgör min enda utlandsvistelse som är längre än två veckor. Planerar att göra listan längre, men det är så den ser ut idag. Under min tid där kom jag att sakna vissa svenska grejer, framför allt ätbara sådana. En av dessa grejer var Kalles kaviar. Fick ett otroligt stort sug efter just kaviar, så när sambon kom ner och hälsade på fick han ta med sig två tuber. Det konstiga med detta var att jag aldrig äter kaviar hemma i Sverige och när jag väl fått kaviar på ett knäckebröd så var jag nöjd. Konstigt! Fattar inte att suget kunde vara så stort, trots att det var helt falskt egentligen.
Nu saknar jag istället vissa spanska grejer, som tapas, chokladglass, cafe cortado och billig alkohol. Suget efter detta är dock inte imaginärt, utan sant och verkligt.

Vill, vill, vill festa!

Mest av allt vill jag festa loss riktigt ordentligt just nu. På bussen imorse spelades massa bra partymusik. Blev såå sugen på att dansa. En kompis ska ha fest ikväll. Men vet inte om jag ska dit. Ska ju upp halv sju imorgon. Men man kan ju alltid kolla in en liten sväng.

Positivt tänkande

Hade behövt en bok om postitivt tänkande. Jag är jättedålig på att tänka positivt när jag möter en motgång. Som nu... Det går upp och ner. Ena stunden känns det helt ok och jag är övetygad om att jag ska fixa det. I nästa stund kommer tröttheten över mig. "Om jag är så här trött nu, hur trött kommer jag då inte vara nästa på onsdag och nästa onsdag igen".
Mailade min nya arbetskollega igår och skrev att jag såg fram emot måndag. Fick tillbaka: "Kan bara instämma, ska bli jätteroligt att få hit dig. Du kommer inte bli sysslolös =) ". Med andra ord: Här finns asmycket att göra så ställ in dig på att work your ass off.
Imorgon är det söndag, men för mig borde det vara fredag för då har jag jobbat fem dagar. I mitt liv kommer lördag och söndag inte finnas dom närmsta veckorna. Bara måndag-fredag... Ja, det är verkligen skitsynd om mig! Men just nu känns det egentligen helt ok. Sitter här på jobbet igen. Gör inte alltför mycket nytta. Tänker ju inte jobba ihjäl mig när jag är här direkt. Och vem vet, jag kanske är sjuk imorgon. Då behöver jag ju inte gå hit. Men givetvis vill jag inte bli sjuk nu, isåfall bara fejksjuk. Fast jag har aldrig varit fejksjuk i hela mitt liv. Plikten framför allt, typ. Så det känns inte så kul att börja nu. Kommer gå hit imorgon med.
Konstigt! Det som känns värst är att jag inte kommer få sovmorgon på 16 fucking days. Eller nej, insåg precis att det är 17 fucking days. Kunde ju i alla fall fått sova till halv åtta någon dag. Men det är ju egentligen en skitsak. Usch, vad gnällig jag är. Ska sluta.

fredag, oktober 21, 2005

Big boss på besök

Om en stund ska Europachefen för V sitta brevid mig och medlyssna. Han är tydligen här på besök och ska då ta del av arbetet på kundservice. Dom tyckte väl att det var ett bra sätt att pigga upp mig på. Själv är jag inte lika övertygad.

Mycket blir det

Okej. Nu är det klart att jag inte kan sluta min anställning här förrän den 31/10. Detta på grund av att jag skulle förlora X antal tusen på att sluta nu. Organisatoriska tjafsregler! Så jag ser fram emot att jobba dubbelt ett tag. 16 arbetsdagar på raken känns sådär bra. Men men, går inte att gräva ner sig för mycket i det. Bara att bryta ihop och komma igen. Bröt ihop igår så idag är jag på gång igen. Helgen står för dörren med.... pampadadam: JOBB! Tjoho.

Märkligt

Dom är konstiga på det här stället. Idag, vilket ska föreställa min sista dag, kommer chefen och frågar om jag vill ha jobb på en annan avdelning. "Ett mer strategiskt och taktiskt arbete". Lät hyfsat intressant och kul. Men hallå, jag ska sluta idag. Jag ska börja nytt jobb på måndag. "Men du kan inte hoppa av det då?"... ehh, nej jag tror inte det. Men du kanske brukar skriva under anställningskontrakt och sen bryta dom i sista stund?
Tycker dom kunde skakat fram det där jobbet för en månad sen när jag sa att jag fått erbjudande om annat jobb. Inte samma dag som jag ska sluta. Vilket ju är en annan historia... to bee continued.

Shit. Damn. Fuck

Denna dagen började skitbra men nu är allt piss. Gick till jobbet kl 12 och bjöd mina kollegor på äppelpaj och vaniljvisp. Det är ju nästsista dagen på jobbet idag. Men sen gick det bara utför. Visste att jag inte kunde ha sånt flyt som jag haft sista tiden hur länge som helst. Så idag kom motvinden, nederlaget, ja skiten helt enkelt!
Så nu är jag skitsur och asledsen! Orkar inte gå in på anledningen till allt det här. Men jag kommer antagligen inte kunna lösa detta på ett smidigt sätt så jag ser fram emot 170 procents arbete den närmsta 1,5 veckan. FAN! Vill bara lämna detta jävla bygget och gå vidare.

torsdag, oktober 20, 2005

Nära men ändå så långt borta

Missade tåget hem igår kväll. Hade varit i Växjö och träffast kompisar och haft privatlektion i Photoshop. Kunde nästan röra vid tåget när det körde iväg. Blev skitsur! Men det gick över ganska fort. Nästa tåg gick en timme senare och jag fördrev tiden med att ringa till folk jag kände. Till slut hade jag bara ett batteristreck kvar, men då kom tåget. Hann även med ett besök på Hemköp.
I efterhand slås jag av hur otroligt sur och otrevlig jag kan bli när jag blir stressad. Satt på bussen in till stan och såg att det bara var fyra minuter till tåget skulle gå. Kände hur stressen liksom tog över mig. När en kvinna plingade för att stiga av blev jag ännu surare och tyckte att hon tog en evighet på sig. Muttrade surt att hon ju kunde skynda sig att stiga av the damn bus. En väldigt dålig egenskap. Ska försöka jobba bort den. Inte meningen att folk i min omgivning ska drabbas av mitt dåliga humör bara för att jag är dålig på att hantera stress.
För övrigt var dagen igår hur bra som helst. Jättekul att träffa Håkan, Malin och Christian! Saknar mina gamla studiekamrater.

tisdag, oktober 18, 2005

Inga hål

Var hos farbror tandläkaren i morse. Inga hål! Och det såg tydligen bra ut för övrigt också. Good! Problem med tänderna är det sista man vill ha. Kostar ju en förmögenhet att åtgärda. Löfte: Ska bli bättre på att använda tandtråd! Att använda tandtråd överhuvudtaget innebär en förbättring.

måndag, oktober 17, 2005

Företagsam som få

Ok, nu har jag tagit tag i vissa saker.

Har fixat nytt virusprogram till datorn. Blev Fsecure via Glocalnet istället för Norton.
Har pluggat lite Photoshop och imorgon ska jag till min kompis Håkan i Växjö. Han ska hjälpa mig att bli ett Photoshop/Dreamweaver-proffs!
Har tvingat min sambo att rensa i sina garderober.
Har vart hos tandläkaren.
Har (nästan) vant mig av med att inte tvätta håret varje dag.

Oj, vad det händer grejjer! Impressive...

Beslutsångest?

Va? Nej inte jag!
Eller jo, kanske lite. Eller är det kanske tristess? Antagligen en blandning. Kan inte riktigt bestämma mig för hur min damn blogg ska se ut. Så nu har den genomgått en makeover igen. Tror att jag tycker att detta är bättre. Så nu ska den nog få se ut så här ett tag.

Bra med hösten

Alla som känner mig vet att jag är en sommarmänniska som nog hade passat bäst i något medelhavsland. Men jag uppskattar faktiskt alla våra härliga årstider (även om jag anser att vintern hade kunnat vara två månader kortare) och följande saker tycker jag är bra med hösten:
- Värmeljus. Överallt, hela tiden.
- Eftermiddagslur. Det är ju ändå mörkt ute.
- Clementiner och apelsiner! Gott.
- Te.
- Myskvällar!
- Höstlöv. Så vackra färger.
- Snygga stövlar.

Tristess är småätandets bästa vän

Och min största fiende just nu. Jobb igen och jag är hur osugen som helst på att sitta här. Uttråkad till tusen trots att det ringer hela tiden . Finns massor att göra, men jag vill inte vara här. Har redan tuggat i mig en påse pinjenötter och cashewnötter. Livsfarligt! Tur att jag ska sluta här snart. Hoppas att mitt nya jobb blir roligt, lagom fartfyllt och utan tid för småätande.

Gröt-tips

Nu när hösten har kommit så har det ju blivit dags att äta havregrynsgröt igen. ICA:s fiberberikade havregryn är allra bäst tycker jag. Och för alla er som, precis som jag, äter gröt till frukost kommer här ett tips som gör gröten ännu godare: Blanda i lite kanel innan du kokar den (alternativt kör den i micron). Med äppelmos till blir det supergott!

söndag, oktober 16, 2005

En klassiker

Idag hände en grej som jag bara trodde hände på gymnasiet eller nåt. Pratade lite med en kollega (K) innan.
K- Ska du till Linda ikväll?
Jag - Ehh... vilken Linda?
K- Linda N....
Jag - Ehh, nej det har jag nog inte hört något om.
K - Okej, hon ska ha utflyttningsfest ikväll. Hon måste missat att bjuda dig.
Jag - Ja, det gjorde hon kanske då.
K- Hon sa att vi skulle säga till alla som eventuellt missat. Men det kanske är lite sent nu.
Jag - Jo, jag har andra planer. Men hälsa henne från mig.
En klassiker, visst är det? Kollegan tyckte att det var lite pinsamt att hon berättat om festen som jag uppenbarligen inte var bjuden till.
Hade detta varit på gymnasiet hade jag blivit jättebesviken och genast börjat analysera anledningen till varför Linda inte bjudit mig på hennes utflyttningsfest. Tycker hon inte om mig? Tycker hon att jag är dryg och pratar för mycket? Men nu konstaterade jag bara att Linda antagligen missat att bjuda mig. Vet att hon tycker att jag är en trevlig prick och då jag inte varit på jobbet så mycket på sistone så har hon helt enkelt inte tänkt på mig. Inte mer med det. Och hade jag inte haft andra planer ikväll hade jag helt enkel ringt och bjudit in mig själv, och faktiskt vetat att det var helt okej.
Visst är det skönt att vara vuxen?!! Man är mycket mindre nojjig!

Läget

Igår = Perfekt! Träning, lunch med Jenny, promenad med Frida, mys med kärleken.
Idag = Jobb, middag hos föräldrarna, sen fest. Dock inte så festsugen. Orkar inte vara bakis. Så jag ska nog ta det ganska lugnt. Men vem vet, efter några glas vin hemma hos ma & pa kanske jag känner för att partaja ordentligt. Har hänt förr.
Imorgon = Söndag, sovmorgon, jobb.
Inte så mycket energi till att skriva nu. Mest lösa fragment i min skalle och kan inte formulera ett vettigt inlägg. Kallt som f-n när jag cyklade hit imorse. Vantar och öronmuffar. Nästan vinter alltså. Efter idag har jag bara fyra arbetsdagar kvar här. Galet! Enda jobbiga med mitt nya jobb är jag måste åka cykla till stationen, åka buss i 30 minuter och sen gå i 15 (alternativt cykla i 7,5 minut) för att komma dit. Och eftersom jag alltid måste hitta något att klaga på (har jag hört) så framhåller jag detta nu.

fredag, oktober 14, 2005

I behov av en ny frisyr...

... är Maria Abrahamsson på SvD. Hon har ju haft den där backslicken hur länge som helst nu och den är inte ens speciellt klädsam. Gjorde denna viktiga (!) iakttagelse igår under debatten på 3:an. Insider visade direktsänd debatt med representanter från FI och deras motståndare, däribland Maria Abrahamsson. En riktigt rolig debatt. Haha! Men EvaEmma Andersson passade otroligt dåligt i rollen som korkad blondin. Hon är ju inte ens blond.
Idag är jag ledig och har fullt upp. Härligt!! Ska iväg till gymet nu och gå på pump-pass, sen ska jag luncha med en kompis, sen ska jag ut och promenera med en annan kompis. Vad som händer ikväll vet jag inte, det har jag överlåtit åt sambon att komma på.

torsdag, oktober 13, 2005

Lite bättre

Inte fullt så tragisk längre. Skippade spinning och tog istället dagens andra långpromenad. Det gjorde susen så nu är jag back to normal. Bara så ni vet och inte oroar er i onödan ;)

Dagens känsla

Uppgivenhet och ensamhet.
Har antagligen varit ledig från jobbet för länge. Blir lätt så när alla andra jobbar och jag själv är ledig, att jag känner mig uppgiven och ensam alltså. Satt i solen på en parkbänk. Skönt. Somnade nästan till. Men vaknade av att huvudet föll ner mot hakan. Proceduren upprepades ungefär fem gånger, sen reste jag mig upp och gick hem. Eller nej det gjorde jag inte. Gick upp på stan och köpte mig en tröja. Tänkte att det kanske kunde bota uppgivenheten en aning. Men det gjorde den inte, så nu sitter jag här. Sambon jobbar hela kvällen. Och jag då? Vad ska jag göra? Får väl släpa mig iväg till gymet för det tredje spinningpasset denna veckan. Men inte så sugen egentligen just nu.
Fy! Jag låter ungefär hur tragisk som helst. Men det är inte speciellt synd om mig. Saknar en viss vän väldigt mycket idag bara...

tisdag, oktober 11, 2005

Finally!

Ok, nu har jag iallafall fått veta lönen och kontraktet kommer hem på posten imorgon. Jiha! Härligt! Så nu kan jag slappna av och unna mig en ordentlig shoppingtur ;)

Tack Elle!

Posten damp precis ned på min hallmatta och med den nya numret av Elle. Detta trots att jag inte har förnyat min prenumeration utan den löpte ut för cirka tre månader sen. Tack Elle för att ni ändå skickar er tidning till mig, helt gratis!
Hade dock hoppats på annat innehåll i posten. Väntar fortfarande på mitt anställningskontrakt från min nya arbetsgivare. En arbetsgivare som inte direkt har visat sig från sin bästa administrativa sida. Här snackar vi lååångsamt! Är måttligt irriterad då jag har tvingats säga upp mig från V utan att helt veta förutsättningarna (och viktigast, lönen) för det nya jobbet. Känns sådär bra!
Borsett från det är idag ännu en underbart vacker sensommar/höstdag med varma vindar och strålande sol. Ska ta mig ut senare idag. Måste förbereda lite lunchmat först. Ska nämligen få lunchgäster. Jo men visst! Min syster och hennes barn. Ska bjuda på homemade köttbullar och stuvade makaroner. Barnvänlig mat alltså. Förutom att laga mat ska jag även städa undan alla ömtåliga saker som är inom räckhåll för en 2,5-åring. Han visar no mercy när det kommer till prylar.

Virusuppdatering

Okej, måste verkligen ta tag i den här skiten. Men måste man verkligen betala 500 spänn för att uppdatera sitt virusprogram? Och finns det bättre alternativ än Norton?
Kan inte nåt datasnille skriva en kommentar och ge mig råd.

Home makeover

Precis vart och köpt nya grejjer till vårt badrum. Så nu har det genom gått en total makeover. Nya snygga höstfärger. Brunt, beige & turkost. Mina favvofärger för tillfället. Hade kunnat göra hela vår lägenhet i dessa färger. Men jag ska inte. Sambo, jag lovar!! =) Hade inte vart så poppis kanske.

Passade på att göra en makeover av min blogg. Men vet inte om det blev så himla bra. Får se om jag låter det vara så här eller ej.

måndag, oktober 10, 2005

På tiden att gå till the dentist

Har bokat tid hos tandläkaren idag. Fucking folktandvården har inte kallat mig och nu konstaterade jag att det är 2,5 år sedan jag var hos tandläkaren senast. Det är således på tiden att gå dit. Men orkade inte vänta på att fucking folktandvården skulle få en ledig tid, nästa sida nyår typ. Så jag ringde en privat tandläkare istället och ska dit nästa vecka. Inga dryga väntetider där inte! Håller tummarna för att jag inte har några hål.
När jag sedan, efter min bokning av tandläkartid, satte på Mtv som visade Newlyweds så var Jessica hos tandläkaren. Hon hade precis som jag väntat för länge och tvingades rotfylla. Yak! Sen när jag nu surfar in på Aftonbladet har de en artikel om att svenskarnas tänder blir allt sämre. Blir fullständigt överöst av tandläkarinfo idag alltså. Tur att jag bokat tid då!

Vad är viktigt, egentligen?

Det varierar från dag till dag, även om vissa personer/saker alltid ligger på topp 5. Just nu börjar det bli väldigt viktigt att uppdatera mitt virusprogram som löper ut om fem dagar. Men jag vill inte lägga 500 spänn på ett jäkla virusprogram. Jag behöver ju nya träningskläder!
Trivialt!
Nära och kära är viktigast! Alltid. Sen ibland har jag energi till att tycka att andra saker också är viktiga.

Tomt

Idag är jag tom.
Blir alltid så när jag sagt hej-då till någon. Igår sa jag hej-då till min bror och hans tjej i Stockholm. Jag och sambon spenderade helgen där uppe hos dem. Hade jättemysigt och trevligt. Underbart väder togs till vara på uteserveringar. Det var så härligt att bara få vara med dem en hel helg. Lyxigt! Men igår var det dags att köra hem igen. Och även om avskedet inte var direkt blödigt (brukar annars vara ganska blödig) så kändes det tomt och ledsamt efteråt.
Hela vägen hem.
Och idag också.
Det är alltid så här. Så idag har jag inte lust att göra nånting. Kommer antagligen bara gå runt och vara här hemma hela dagen. I eftermiddag tar jag mig antagligen i kragen och går till gymet.
Åh, vill ha alla mina nära och kära här. Här! Hos mig och inte 50 mil bort. Det är ju de som betyder något. Att måla om i hallen känns inte alls som prio 1 längre. Har egentligen aldrig varit prio 1, men ibland måste man ju försöka ta tag i saker och ting. Det går inte att gräva ner sig i kärleken till de som betyder mest. Jag har dock en tendens att göra det ibland, och då blir allt annat oviktigt och meningslöst. Och jag blir deppig och nere. Inte glad som man skulle kunna tro, utan tom. Eller inte tom egentligen. Snarare överfull. Så full av dessa känslor som slutligen svämmar över och gör mig helt apatisk. Beror nog på rädslan att de inte vet. Inte vet hur otroligt mycket de betyder.

tisdag, oktober 04, 2005

Blää

Är på riktigt uruselt humör ikväll. Det är så jobbigt när man är asirriterad utan att man riktigt vet vad det beror på. Jag vet lite vad det beror på... men konstigt att jag blir på så himla dåligt humör för en sån sak. Har inte min mest ljuva stämma ikväll när jag svarar i telefon. Vill gå hem och vill inte komma tillbaka hit klockan 8 imorgon. Men duktig arbetstagare som jag är så kommer jag givetvis att infinna mig även om jag helst hade velat ligga hemma, med regnet ösande ner utanför fönstret, och kolla på film alt. läsa bok. Well, en annan dag. Torsdag kanske. Men fuck, det ska vara fint väder då. Är trött på solstrålande höstdagar för tillfället. Kanske säger lite om hur riktigt skitigt humör jag är på.

I wanna go home 2

En påse miropopcorn senare...
Orkar inte sitta här till 24. Tvingades parkera jättelångt härifrån vilket betyder att jag tvingas gå jättelångt när jag slutar. Tänk om någon har koll på att jag jobbar sent och överfaller mig på väg till bilen? Det är en tanke som slår mig undefär varje gång jag går ut genom dörrarna här sent på kvällen. Det är så mörkt och öde här. Tror jag ska be Securitas-vakten följa mig till bilen. Men tänk om någon läser min blogg och vet om att Securitas-vakten kommer vara med mig. Då kanske denna någon tar med sig sina kompisar så har vi ändå inte en chans. Yes, paranoid! Men inte på riktigt egentligen.

Orkar nog inte flytta

Tror vi lägger ner det här med lägenhetsbyte. Det är så svårt att hitta nåt som är bättre än det vi har idag och sen är det ju himla jobbigt att flytta. Försöker istället övertala sambon att vi ska genomföra lite förbättringar i nuvarande lägenheten. Prio 1 är att måla om i hallen. Tröttnade på den gröna tapeten för fyra år sen. Dvs ett år efter att vi satt upp den. Skräll! Kunde jag ju räknat ut redan innan att jag skulle ångra det big time inom kort.
Jaja... nu ska jag poppa popcorn. Ska jobba till 24 och då behövs lite snacks.

Lucky

Började dagen med rostat bröd med brie-ost på. Den optimala måndags-frukosten. Eller den optimala frukosten vilkendagsomhelst. Lite för lyxigt för att äta jämnt dock. Sen var jag ute och gick i solskenet. Ännu en perfekt höstdag.
Har haft tur sen sist. Vann en mobiltelefon i fredags. En Sony Ericsson V800. Riktigt bra tajming. Skulle precis se mig om efter en ny. Måste ju ha egen mobil nu när jag slutar här. Och det var precis en sån jag ville ha. TurStina... that's my new name!