onsdag, november 30, 2005

Inte i år igen!

Det är samma sak varje år. Den slår ner som en bomb. Trodde jag skulle slippa den i år, men den verkar bli starkare ju äldre man blir. Vet inte om ni känt av den nån gång. Julklappsångesten. Riktigt dryg är den. Och långvarig. Från ungefär nu fram till julafton.
De senaste åren har min julkappsångest berott på att jag pluggat och haft dåligt med pengar. I alla fall trodde jag att det var det som var orsaken. Men i år, när jag jobbar och tjänar pengar, så kommer den ändå över mig. Och jag inser att det inte beror på att julklappar kostar mycket pengar, utan på att jag inte orkar tänka ut smarta, personliga julklappar till 15 personer. Hade velat ge alla den perfekta julkappen som de blir jätteglada över. Men det brukar bara lyckas med ungefär tre personer. Min julkappsångest verkar alltså handla om prestationsångest.
För att mildra min ångest krävs planering. Listan över vad alla ska få i julklapp har börjat författas och i helgen inleds shoppingen. Målet är att ha alla julklappar klara två veckor innan jul. För sen vill jag julpyssla, laga julskinka och annat trevligt. Detta brukar aldrig funka. Precis som alla andra brukar jag hasta runt dagarna innan jul för att inhandla de perfekta julklapparna. Men man måste ju ha en optimistisk målsättning.
Eventuellt kommer jag att återkomma till detta ämne längre fram. Än så länge är ju inte en enda julklapp inhandlad. Gahh!! En utlandsresa över jul låter annars som den perfekta lösningen på problemet.

tisdag, november 29, 2005

Party party

Helgen ja. Den var super! Min kära bror och hans sambo hade fixat och donat. Blev massa god mat på Eyubi (tror det stavas så), en libanesisk restaurang. Kvällens höjdpunkt där var ett litterärt/religiöst sällskap som gjorde ett hysteriskt roligt framträdande. Tror det var allvarligt fel på dem alla. Men vi fick oss ett gott skratt i alla fall. Därefter blev det en klassiker, champagne på Café Opera. Där de spelade grymt bra musik. Riktigt nice för oss lantisar! Men såg inte en enda kändis. Vilken besvikelse. Däremot var det gott om silikonbrudar och brats. Och till och med en och annan hemstadsbo.

Adventsmekk

Snö! Det är snö ute. Till och med här i södra delen av landet där det mest brukar regna är det snö. Satte upp den nyinköpta adventsstjärnan i vitt papp igår. Blev. Så. Fint! Sen rotade jag fram två adventsljusstakar i förrådet, varav den ena var paj. Testade att byta ut varje lampa, men det hjälpte inte. Så nu står den i fönstret utan fungerande lampor. Ganska meningslöst med en stake som inte lyser. Om det hade gällt något annat hade risken varit överhängande att den fått stå kvar där, icek fungerande. Men detta lovar jag att ta tag i. Redan ikväll faktiskt.

fredag, november 25, 2005

Hur är det möjligt... fredag igen

Känner mig lite tjatig... men det är fredag igen. Ibland känns det som att det är måndag eller fredag varje dag. Tiden går så fort.
Idag ska jag bara jobba till kl 13, sen bär det av till Estockholmo. En partyhelg i huvudstaden är aldrig fel. Är hyfsat sugen på at krypa upp i soffan ikväll och kolla film, men det får bli nästa fredag... typ i övermorgon eller nåt med andra ord...
Har testat det revolutionerade torrshampot idag. Och det är verkligen fantastiskt!! Är så glad att jag hittade det.

onsdag, november 23, 2005

Ajaj

Har åkt på musarm eller är i allafall på god väg att få det. Har grymt ont i min högerarm. Riktigt jobbigt faktiskt! Frågan är nu hur jag ska avhjälpa detta. Försöker använda vänsterarmen istället, men det går ju så himla långsamt. Nån som har ett hett tips? Funderar på om en mus á la laptop kunde vara bra. Alltså en sån man placerar framför tangentbordet. Då slipper man ju ha armen vid sidan om tangentbordet... I-landsproblem. I know. Men ett jäkligt jobbigt sådant.
Igår inhandlade jag en produkt som jag hoppas ska vara revolutionerande för mitt liv. Torrshampoo! Man sprayar det i sitt sunkiga huvud och vips så blir håret fräscht! Utan att man behöver kliva in i duschen och blöta ner hela huvudet och kroppen. Perfekt för mig som stiger upp klockan tidigt och inte vill lägga tid på att tvätta, torka och styla håret. Så nu ska jag inte tvätta håret på flera veckor... eller iallafall inte mer än var tredje dag.

tisdag, november 22, 2005

Vacker utsikt

Igår möblerade jag om här på kontoret. Har suttit och stirrat in i en blå skärmvägg sen jag började för fyra veckor sen. Lite tråkigt! Styrde upp det hela så nu sitter jag istället vid fönstret och blickar ut över ån. Riktigt nice. Just nu är det otroligt vackert ute. Solen har precis gått upp och himmeln är ljusblå, rosa och lila. Vackert! Utsikt är viktigt. Vacker utsikt är som balsam för själen. Faktiskt! Kommer antagligen aldrig få så bra utsikt som jag hade på V igen, men detta är helt okej det med.

måndag, november 21, 2005

Robbie + jag = sant

Yes!! Klockan 09.18 blev jag stolt ägare till sex stycken biljetter till Robbie Williams på Ullevi. Så bra!!! Och har dom släppt en konsert till, på söndagen. Är riktigt sugen på att boka till den också. Är inne på Ticnet och har mindre än en minut i kö tills jag kan boka igen. Men det kanske är lite overkill... att gå på samma konsert dagen efter.
GAHH!! Så glad över att jag fick biljetter.

fredag, november 18, 2005

Det rullar på

Fredag igen. Förstår inte var veckorna tar vägen. Har aldrig varit med om att tiden gått så fort som just nu. Tycker inte om när tiden går så fort att man inte hinner med. Ska bli skönt med helg så jag kan varva ner lite.
Har annars riktigt mycket energi för tillfället. Cyklade som en galning på spinningpasset igår. Detta trots att någon mindre begåvad person stängt av ventilationen till cykelsalen. Var ungefär som en bastu där inne. Speglarna var täckta av imma. Porrigt värre!

torsdag, november 17, 2005

Bra början

Fick en riktigt flygande start på denna dag. Började med att få en nys-attack precis när jag satt på mig mascara. Rekomenderas inte! Fortsatte att briljera med att testa en ny kryddning av havregrynsgröten: svartpeppar! Var helt övertygad om att jag hade fått tag i kanelburken. Så. Fel.
Dagen kunde alltså bara bli bättre. Och det blev den redan på bussen. Härligt vinterväder har ju kommit till Sverige. Minusgrader och sol... eller ja... ser fortfarande månen på himlen. Trots att det är ljust ute. Morgnarna kommer bli ännu bättre när jag inhandlat en mp3-spelare och kan lyssna på favvo-musiken på väg till jobbet.

onsdag, november 16, 2005

Sammanträffande

Delar kontor med två andra damer (29 och 49 år gamla). Häromdagen gjorde vi en märklig upptäckt. Vi är alla 176 centimeter långa och har storlek 41 i skor. Strange!
Men snart bryts trenden av ett nytillskott som jag gissar är cirka 160 lång. Max 37 i skor.

tisdag, november 15, 2005

Tjejsnack och galen dans

En underbar helg är till ända och det är måndag igen. Tack för en superbra helg Linda! Så roligt att träffa dig igen. Får se till att göra det oftare för jag saknar dig! Vi hade så mysigt och roligt. Extra roligt var det i lördags då vi partade loss med HG. Länge sen jag dansade så mycket. Bästa stunden på länge.
Igår blev det kroppkakor hemma hos ma & pa. Gott gott.
Nej, nu ska jag hem och ägna kvällen åt tvättstugan och fotbollsgalan. Kram på er alla goa människor!

fredag, november 11, 2005

Underbara fredag!

Gäsp! Är riktigt trött. Tänkte jag skulle vara duktig och börja halv åtta idag, så fick ta bussen tio i sju. Och nu sitter jag här och är mest seg. Kan även bero på att det är fredag. Tror jag piggnar till framåt eftermiddagen när helgen närmar sig.
Denna veckan har annars vart både effektiv och jäkligt ineffektiv. Nästan en hel dag lades på att fundera ut ny färg på vår logga. Vi var inte nöja med den nuvarande och har suttit och mekkat med att hitta en bättre kombination. Är riktigt nöjda med det slutliga valet, även om resten av styrgruppen inte är lika glada. Märkligt att folk alltid ska opponera sig och komma med egna förslag, trots att de presenteras för ett färdigt förslag som är ordentligt genomarbetat och genomtänkt. Jaja, antar att det är så det är.
Helgen kommer att ägnas ut att umgås med en kär vän, Linda. Hon kom ner igår och ska stanna till söndag. Jätteroligt!! Imorgon blir det tjejflams, middag och vin med Linda och HG. Perfekt!

torsdag, november 10, 2005

My favorite

Den 1 juli 2006 spelar Robbie Williams på Ullevi! Underbart! Biljetterna släpps den 21 november. Damn vad snabb jag ska vara då! Ska. Ha.
Frågan är om det kan bli lika bra som på Stadion 2003? Men det är klart, om det är någon som kan vara bättre än vad Robbie Williams var på Stadion 2003 så är det just Robbie Williams. Ingen annan.

tisdag, november 08, 2005

Superhöst

Nu är det verkligen höst. Så mörkt ute! Men som tur väl är så vänder det ju om typ en månad. Och snart får man sätta upp adventsstjärnor och annat mysigt, och dricka glögg. Mums! Kanske ska tjuvstarta redan i helgen. Med glöggen. Inte med adventsstjärnor.
Inte så mycket tid eller energi till att skriva här för tillfället. Det är ett helt annat liv att jobba 8-17 varje dag. Veckorna går så himla fort. Man ska hinna träna, tvätta, handla. Prioriterar träning just nu. Det funkar inte att bara sitta på jobbet en hel dag och sen inte röra på sig när man kommer hem. Måste köpa lite nya kläder med, men har inte haft tid att gå på stan. Får bli till helgen. Jepp!
Okej, nu ska jag jobba lite. På dagordningen idag: fixa med hemsidan, be om offerter på mässmontrar, skriva inbjudan, skriva nyhetsbrev, skriva artikel till personaltidningen, och sen lite annat mekk. Så jag ska nog ha och göra idag med. Ciao!

lördag, november 05, 2005

Alla helgons dag

Idag sänder vi en tanke till alla dem vi håller kära men som inte längre finns bland oss.
Jag tänker på farmor, farfar, mormor och morfar. Livet rullar på men när man minst anar det så kommer saknaden över en.

fredag, november 04, 2005

Thank god it's friday!

Och jag blir ledig om exakt 3 timmar och 45 minuter. Halvdag idag eftersom det är allhelgona! Helt underbart! Känner mig rätt nöjd med att jag klarat mig igenom 17 dagars konstant jobb. I helgen ska jag bara mysa, ha sovmorgon och slappa. Ska bli såå skönt!
Har inte så mycket tid till att skriva här längre har jag märkt. På detta jobbet jobbar jag nämligen, istället för att skriva blogg. Trivs riktigt bra här och det känns som om jag har kommit in bra i det.
Nu ska jag renskriva mötesanteckningar från gårdagens webb-möte. Ciao!