tisdag, januari 31, 2006

Intervju!!!!

Sökte ju jobb som webbredaktör förra veckan. Och nu ska jag på intervju på måndag! Tjoho! Riktigt roligt. Lite bekymmersamt eftersom jag inte kan börja förrän i maj egentligen... men roligt ändå! Och jobbet är i min hemstad så då slipper jag pendla. Hade ju vart hur bra som helst.

Drömmar

Överallt kan man numera läsa om hur man ska göra för att få ett bättre liv och uppnå sina drömmar. Precis som många andra finner jag det ganska intressant. Mia Törnblom tipsar i Aftonbladet. Intressant! Min dröm är att åka på en längre resa, i sådär två-tre månader. Kanske borde försöka göra verklighet av den. Någon som vill följa med?

Helgens bravader

Gjorde ju premiär som längdskidåkare i vuxen ålder nu i helgen. Så härligt! Klarblå himmel, massa snö och helt ensamma i skogen. Men det var riktigt jobbigt. Pappa gled fram så enkelt och lätt i spåren medan jag kämpade på bakom, lagom anfådd. Drog givetvis dit några gånger. Det finns branta backar i skogarna ska ni veta.
Passade även på att bli sminkad på Face i lördags. Gahh!! Såg ut som en överspacklad dragqueen efteråt! Riktigt illa. Fick ju inte kolla mig i spegeln under tiden så det blev en smärre chock. Fick tanten på Face att ta bort det mesta och försöka sig på något lite mer "normalt". Blev inte speciellt bra efter att hon kladdat ner mig med eyeliner. Men men... fick med mig en del produkter därifrån i alla fall. Livsviktiga saker som säkert kommer göra mig hundra gånger snyggare. Not.
Vad är det bästa man kan göra på vintern när det är snö och solen skiner? (Förutom att åka längdskidor då...) Gå ut i skogen och promenera och fika med varm choklad och de sista lussekatterna som fanns kvar i frysen! Mmmmmysigt!

lördag, januari 28, 2006

Verkligen vuxen

Igår kom det slutliga beviset på att jag verkligen är vuxen nu. Att ett brev på posten kan få en att inse det?! Inbetalningskort från CSN. Paybacktime! Med start genast. Känns hårt! Ingen återvändo nu.

Bra tajming

Idag ska jag ut och åka längdskidor med min kära far. Kan gå precis hur som helst. Har inte åkt sen jag var sådär 10 år. Med min goda tajming så har jag även bokat in en tid hos Face Stockholm för makeuprådgivning. Blir fint sminkad och ska handla massa grejer. Det smarta var att jag bokade in sminkningen kl. 11. Innan jag ska ut i skidspåret och svettas. Jättebra idé. Ogjort arbete.

fredag, januari 27, 2006

Tur att det finns snälla människor!

Tappade mitt körkort igår. Var runt och letade på gymet och vid stationen. Borta! Men när jag kom hem ringde en vänlig tjej och sa att hon hittat det. Tack!

Dagens låt

Forget me not - Lucie Silvas

torsdag, januari 26, 2006

Kroppsmätning

I förrgår var jag och gjorde en kroppsmätning. Fick ju det i julklapp. Intressant! Visade sig att jag hade för mycket vätska i kroppen och lite för lite muskler. Så nu ska jag börja styrketräna ordentligt och käka mindre popcorn och (min nya addiction) cashewnötter, som ju binder vätska i kroppen. Hur ska detta gå? Styrketräningen känns som den lätta delen. Att däremot avstå från popcorn kan bli svårt... To be continued...

En klar

Okej, nu har jag iallafall skickat iväg en ansökan. Bra jobbat! Tänkte att jag skulle passa som webbredaktör hos min nuvarande arbetsgivare. Har faktiskt skrivit några artiklar för personaltidningen som jag fått bra kritik på, så varför inte?

tisdag, januari 24, 2006

Att det ska vara så svårt

Det börjar bli dags att fundera över vad jag sa göra efter detta jobbet. Tiden rusar iväg och snart är det juni och då är jag arbetslös som det ser ut just nu. Känner inte alls för att söka jobb. Det är ju så jobbigt! Trodde jag skulle slippa det lite längre än knappt 6 månader, men nu är det alltså dags igen. Märkligt att det ska vara så jobbigt bara...
Orkar inte sälja mig själv. Kan inte någon bara komma hit och köpa mig? Jag kostar bara 30 000 i månaden. Nja, okej då. Kan väl kanske sälja mig själv lite billigare. Men bara lite. För jag lovar! Jag är jättebra! Bara lite lat ibland. Som nu då.

måndag, januari 23, 2006

Snö + sol = underbart!

Känner att det blir en del vädersnack här. Och mer lär det bli när våren väl kommer. Jag är verkligen en vädermänniska (vilket bland annat innebär att jag följer väderprognosen slaviskt under sommarhalvåret). Igår när solen sken från en klarblå himmel och det var fem minusgrader och massa snö då var jag så lycklig!! Blir glad i hela kroppen när solen skiner och det är vackert ute. Gick min favoritpromenad. Älskar denna staden när det är fint väder. Finns inget bättre.
Längtar inte alls till våren när det är så här härligt ute. Då är det helt okej med vinter och kallt!
Passade på att åka snowracer igår. AHH! Roligt! Hade även lite snöbollskrig och gjorde snöänglar. Som sig bör alltså.

fredag, januari 20, 2006

Fragment

Inte så mycket att säga idag. Som de flesta dagar nu för tiden känns det som. Det är så mycket hela tiden. Orkar inte sortera mina tankar och göra dom läsbara. Blir mest fragment. Så det är det ni får hålla till godo med.
Vet ni att fyra minusgrader kan upplevas som cirka 40 minusgrader när det blåser storm och man cyklar i motvind? Jag börjar tina upp nu men det var inte mysigt.
Fick ett mindre utbrott när jag skulle klä på mig idag. Arghhh!!! Ägde helt plötsligt inte ett vettigt klädesplagg. I allafall inte som lämpade sig för 40 minusgrader. Så nu sitter jag här med långkalsonger under jeansen och känner mig riktigt trist.
Idag åker en kär vän till Singapore. Ska vara borta två månader. Malaysia. Thailand. Vill. Också.
Ikväll är det pokerturnering. Ska sluta tidigt idag så jag hinner hem och ladda. Måste ju vara utvilad. Hoppas på en bättre utgång i kvällens spel än vad det blev sist.

torsdag, januari 19, 2006

Men inte igen...

Det snöar. Igen. Hade ju hoppats på en snabb resa till våren utan att passera gå. Men det verkar som om vädergudarna ville gå hela varvet. Igen. Snö idag. Slask imorgon. Jaja, det blir ju iallafall lite ljusare och finare ute.

onsdag, januari 18, 2006

Igår...

... var jag på bio med min kära kompis Frida. Såg "Varannan Vecka". Riktigt bra. Riktigt rolig. Bröderna Herngren är rätt snygga. Frida ska för övrigt ha en bebis snart. Eller ja, i sommar.
Onsdag idag. Japp.
Har fått kliiga utslag på magen.Why? För att jag käkat lax fyra dagar på rad. Min kropp klarar inte av sådana överdoser av lax. Ska komma ihåg det nu. Trodde bara det var torsk, men nej. Även lax alltså.

tisdag, januari 17, 2006

Om...

... det var vår skulle jag bränna min vinterjacka och köpa nya fina fräscha vårskor.
... jag hade massa semesterdagar att ta ut skulle jag boka en restresa till solen omgående!
... jag vann pris som årets nykomling skulle jag aldrig hålla ett så tråkigt tacktal som Emma Green gjorde igår.
... jag fortfarande pluggade hade jag antagligen gått en långpromenad runt Växjö-sjön just nu.
Om. Om. Om.
Nu är det ju inte så.

måndag, januari 16, 2006

Vår, snälla!!

Nu var det verkligen en evighet sedan jag såg solen! Jag vill ha vår! Sol!!

Granen är utslängd, tomtarna borta. Det som återstår är en lång transportsträcka innan det ljusnar och livet börjar igen. Januari är misär. Februari också. I mars är längtan nästan outhärdlig men man ser ändå ljuset i tunneln. I april någon gång. Då. Då blir jag eurforisk! Vår. Sol! Finns inget bättre.

Det enda jag kan göra nu är att leva på hoppet och längta. Och försöka undvika depression.

fredag, januari 13, 2006

Hajar

Har nämnt att jag försökt mig på en karriär som pokerproffs. Har glömt berätta att jag överväger att lägga ner det försöket. Orsaken? Förra veckan hade jag och min kära sambo en liten pokerturnering hemma hos oss. 12 deltagare. Visste inte riktigt vilka alla var. De jag inte kände visade sig vara värsta pokerhajarna. Spelade i ett tempo som var helt över mitt huvud. Nästa vecka är det dags för nästa turnering. Med lite andra människor då. Hoppas de inte är lika vassa. Måste öva lite innan dess också tror jag... Skam den som ger sig...

torsdag, januari 12, 2006

Cykel + is = dålig kombination

Trots att det är snö och halt ute så envisas jag med att cykla. Tycker det är så drygt att gå. Mindre smart visade det sig idag när jag cyklade omkull på väg till bussen. Det jag trodde var enbart vatten på vägen visade sig vara is med vatten ovanpå. Helt plötsligt var cykeln under mig borta och jag gled längs marken. Tur att jag hade cykelhjälm! Det hela gjorde inte direkt ont. Kände mig bara lite mörbultad så jag gick direkt till bussen och åkte hit till jobbet. Bättre hade nog vart att gå hem istället och byta kläder, för nu sitter jag här i mina blöta och smutsiga jeans. Tyckte inte de verkade såå blöta när jag reste mig upp. Men det var de tydligen. Är huvudet dumt får kroppen lida, eller hur är det nu?

tisdag, januari 10, 2006

Tysssst

Om jag fick bestämma skulle man tillämpa samma princip ombord på bussar som på biblioteket. Tystnadsprincipen alltså. Det borde vara förbjudet att skratta högt och ljudligt konstant i en halvtimme ombord på en buss innan klockan blivit åtta på morgonen. Funderade allvarligt på att drämma min cykelhjälm i skallen på den dryga tjejen som skrattade hela vägen till grannstaden och förstörde min sovstund.
Så, då har jag fått det ur mig. Nu ska jag ta tag i dagens "att göra"-lista. Det är verkligen bra med "att göra"-listor. Hade inte klarat mig utan. Min lista på jobbet sträcker sig fram till maj. Den är ganska lång alltså. Snart börjar det dock bli dags att göra ett tillägg på den privata att göra-listan. Söka jobb! Igen. Underbart är kort. Likaså min projektanställning. I februari måste ansökningarna börja författas igen.
Det kommer ordna sig, det gör det alltid.

måndag, januari 09, 2006

Osugen

Tillbaka på jobbet då. Inte alls sugen på att jobba. Har vant mig vid att vara ledig och slappa och få sova länge. Just på grund av min osugenhet att jobba idag så har jag sovit apdåligt inatt. Knappt ingenting. Så jag känner mig inte så pigg heller. Längtar hem till lägenheten och vår julgran. Japp, den är fortfarande kvar. Luktar ju så gott.
Nähä, möte nu då. Säkert lika effektivt som vanligt. Not.

söndag, januari 08, 2006

Grattis

Till världens bästa mamma som fyller år idag!

Bästa festen

Årets bästa fest ägde rum i Växjö den 6 januari. Närvarande var världens bästa kompisar. Man kan alltid lita på att det blir dansa av när man umgås med dem. Hur kul som helst.

Igen. Snart!

tisdag, januari 03, 2006

What's new 2006?

Har invigt min cykelhjälm som jag fick i julklapp. Känns duktigt att använda cykelhjälm. Men ser nog hyfsat fånig ut med såväl mössa som cykelhjälm på mig. Det är ju vinter. Kallt!
Har tagit första steget i min karriär som pokerproffs. Spelade på nätet för första gången igår. Men det var inte lika kul som att spela live. Så får se om jag orkar lägga ner så mycket tid på den karriären.
Slog i huvudet i köksskåpet på nyårsafton (obs, på dagen). Har numera ett jack i skallen. Som tur var började det inte blöda. Då hade jag svimmat.
Börjar få koll på min kollega och chef. Vet numera att cirka 20 procent av allt hon ber mig att göra kan jag skita i, för två dagar senare har hon ångrat sig och tycker inte alls att det är en bra idé längre.
I år är året då jag fyller 25! Gahhh....
Snart ska jag börja betala tillbaka mitt studielån till CSN. Damn. Kunde en gång en rolig sång om CSN. Har tyvärr glömt texten.

måndag, januari 02, 2006

Gott nytt år!

Hoppas ni alla haft en trevlig avslutning på det gångna året och en bra inledning på det nya.