tisdag, september 29, 2009

Trixigt

Vår reseplanering går lite trögt just nu. Rutten är klar fram till Nya Zeeland. Därefter blir det lite problematiskt. Vi vill gärna till 1,2 eller 3 st. öar i Söderhavet och därefter vidare till Panama. Det verkar dock omöjligt att ta sig från Söderhavet till Panama utan att först behöva åka till USA och sen vidare ner. Känns ju spontant som en liten nätt omväg.

Vi håller tummarna för att Stefan på Kilroy ska hitta en bra lösning.

VARNING för känsliga läsare...

... eller bara väldigt avundsjuka sådana ;)

Med anledning av vår kommande jorden-runt-resa kommer det att bli mycket resesnack på denna bloggen framöver. Och även om jag råkar skriva om något annat i ett inlägg så kommer jag säkert att komma på ett bra sätt att råka nämna vår resa. Bara sådär i förbigående. Just so you know... :)

Lyxproblem

Som de allra flesta normala tjejer så älskar jag skor. Och främst högklackade skor! På senare tid har förkärleken till just höga klackar blivit väldigt stor. Inför vår stundande världsomsegling är det ett litet problem. För jag inser ju att det inte kommer att rymmas några högklackade sexiga sandaletter i min ryggsäck. Eller ja, de skulle kanske få plats, men troligtvis inte vara det mest praktiska jag i så fall tar med mig på resan. Gympaskor och flipflops. Kanske ett par låga sandaler. Det är det enda jag kommer att få ha på fötterna. På fyra månader.

Det är verkligen synd om mig...

Nyfixad

Tycker i vanliga fall att det är riktigt tråkigt att gå till frisören. Men när frisören gör hembesök, och det dessutom är en god vän, då är det väldigt trevligt. Så idag har den här tjejen friserat mig och gjort mig lite blondare. Och lite snyggare ;). Tack Kickan!

måndag, september 28, 2009

söndag, september 27, 2009


Vår kommande jorden-runt-resa kommer ju att kräva ett visst kapital. Därför pågår nu projektet "sparasåmycketvikanpåfyramånader".

Har satt upp några regler som bör följas:
Blommor till trädgården får inte inhandlas (men jag vill gärna ha en höstfin trädgård så jag var tvungen att köpa lite nytt igår).

Inga inköp av skor och kläder (men jag hittade ett par superfina klackar igår som jag bara var tvungen att ha).

Inga taxiresor (men vem orkar sätta sig på en buss med massa fulla människor mitt i natten?).

Bortförklaringar, bortförklaringar. De kommer inte hjälpa mig att spara pengar. Det är jag helt införstådd med. Så nu är det skärpning som gäller!

Party party

Det begynnande höstmörkret lystes upp av en fantastiskt kul fest igår! Vännerna Renée & Putte ställde till med födelsedagsfest i sin trädgård. Utomhusfest i slutet på september hör kanske inte till vanligheterna men ett partytält med uppvärmning funkar väldigt bra i kombination med goda vänner och god mat!

Sen blev det utgång och dans till klockan sent!! En kväll helt i min smak med andra ord!

lördag, september 26, 2009

Plantering


Ut med det gamla. In med nytt o fint.

Tänk om alla morgnar var som lördagmorgnar...

Man stiger upp när man vaknar. Och inte för att klockan säger att det är dags. Te, ägg, hembakt bröd och tidningen. En timmes frukost. Lyx! Man kryper ner i sängen en stund till. Mmmm...

Sitter vid datorn nu och lyssnar på Melody Gardot. Lagom soft musik för en lördagmorgon. Eller ja, det är ju snart lunch.

Idag blir det nog lite trädgårdspyssel. Höstpyssel. Det är dags att ta bort sommarblommorna ur blomlådorna och ersätta med ljung och annat höstfint!
Tro det eller ej. Men det känns helt ok med höst. Till och med för en sommarmänniska som jag. Nu känns det mysigt att få vara inne.

fredag, september 25, 2009

Ouch!

Hela min kropp värker. Har aldrig varit med om något liknande. Eller så har jag förträngt. Träningsvärken efter body pumpen i onsdags är inte av denna värld. Haltar fram som en gammal tant... Ajaj. Varje steg gör ont. Men det är lite härligt också... känns ju att man har muskler i kroppen. Även om de uppenbarligen fått vila lite för länge..

torsdag, september 24, 2009

Det gick inte idag heller. Hann inte göra klart allt... Men har gjort en hel del iaf.
Nu ska jag hem och städa lite innan J kommer hem.

Ny dag. Nya tag.

Som vi brukar säga: idag gör vi klart allt!

:)

onsdag, september 23, 2009

Konferensplaneringen fortlöper.

Var på hotellet där vi ska ha hela tillställningen idag och stämde av med köksmästaren. Så nu känner jag mig rätt säker på att maten kommer bli bra iallafall. Synd bara att deras festsal har sett bättre dagar... för ungefär 30 år sen. Allting går i någon odefinierbar beige-brun-röd-gul nyans. Sådär. Några hinkar vit färg hade gjort det hela lite bättre.

Är på ett riktigt sunkigt humör så jag skulle kunna klaga över en massa grejer. Men istället för att göra det ska jag vara tacksam över att jag fått tjänstledigt och så ska jag åka och träna istället.

Peace and love.

måndag, september 21, 2009

Jorden runt på 4 månader

Just nu jobbar vi efter denna rutten:
Stockholm - Hong Kong - Saigon//Bangkok - Kuala Lumpur - Cairns//Sydney – Christchurch (eller Aukland) - Cooköarna - Panama City//San Jose - Houston//Miami - Stockholm.

I grova drag är tanken att fördela tiden såhär:
Vietnamn, Kambodja, Thailand, Malaysia - 1 månad.
Australiens östkust - 1 månad
Nya Zeeland - 2 veckor
Cooköarna - 1 vecka
Panama, Costa Rica - 2,5 veckor
Texas till Florida - 2,5 veckor

Låter det som en bra plan? Återstår bara att se vad prislappen hamnar på.
To be continued...

All by myself

Sambon är iväg på utbildning denna veckan. Jag har huset för mig själv... Det är rätt nice faktiskt.
Lyssnar på min favoritmusik. På högsta volym. Och sjunger med.

Lagar mat med ingredienser som jag gillar men J ogillar. Trattkantareller, paprika, kidneybönor.

söndag, september 20, 2009

Årets sista


Kunde inte låta sommarens sista dopp bli igår. Idag var det planerat! Friskt kan man nog kalla det. 17 grader kanske. Nästa gång jag badar i havet blir i början på nästa år. Någonstans i Sydostasien. Känns helt okej...

lördag, september 19, 2009

Klumpigt

Precis efter att jag tagit bilden nedan gick jag ut på bryggan och la mig i kvällssolen.

Ligger där på rygg och njuter av stillheten. Hör bra fåglar och syrsor. En nästintill religiös stund. Ska precis vända mig och lägga mig på mage när jag hör "plums". Damn! Husnyckeln som legat i fickan på mina byxor hade glidigt ut och åkt ner i vattnet mellan springorna i bryggan...

Vad göra? Tänker först att den får ligga kvar där. Ingen lär ju hitta den. Eller? Ser framför mig hur någon gör inbrott hos oss en mörk vinternatt. Lägger mig vid kanten och tittar in under bryggan. Ser nyckeln ligga där på botten bland allt sjögräs. Ok. Inte så mycket att fundera över. Tar av mig skor, strumpor och byxor. Konstaterar att det är lågvatten så vattnet borde inte vara så djupt. Hoppar i. Konstaterar att jag missbedömt vattenståndet en aning. Det når mig till midjan.


Men slutet gott. Allting gott. Fick upp nyckeln och traskade sedan hem med mina sjöblöta trosor i fickan.
Sommarens sista (?) dopp blev alltså ett ofrivilligt sådant.

Vackrare än så här blir det inte



Vi bor granne med en fotbollsplan. I princip varje lördag kl 15 spelar A-laget match. Varje gång värmer de upp till tonerna av "Hallå du gamle indian"...

I say no more.

Dreeeeaaam dream dream dream....

Finns det någon tjej som INTE önskar att hon hade varit Jennifer Gray i Dirty Dancing? Har precis blivit förälskad i Patrick Swayze... Igen. Finns ingen bättre film. Finns ingen sexigare man på film. Inte ens Brad Pitt i Troja.

fredag, september 18, 2009

Älskade hav


Ute på favoritstället och promenerar. En idyll!

torsdag, september 17, 2009

PUH!

Pallrade iväg mig till gymmet idag. Första gången sen i april-maj eller nåt. Jag är en sån där snäll person som sponsrar gymmet med pengar i nästan ett halvår varje år. Nej. Det beror mest på att det är omöjligt för mig att ta mig dit när det är vår, sommar och sensommar. Men nu är det ju höst. Det betyder inomhusträning igen.

Tänkte mjukstarta med ett spinningpass. Men det gick inte så bra. Mjukstarten alltså. Det var en gästspelande instruktör som körde skiten ur oss. Är helt slut. Så imorgon kommer det garanterat göra ont i benen.

Har aldrig vart med om en så service-minded instruktör. Han hämtade vatten åt oss under passets gång. Pluspoäng för det!

onsdag, september 16, 2009

Fundering och planering

Hur ska en bra jorden-runt-rutt läggas upp? Det är verkligen supersvårt att veta. Jag och sambon har en ganska enad bild av vad vi vill se och uppleva under våra fyra månader på resande fot. Men det svåra är att veta hur länge man ska vara på varje ställe, hur lång tid det tar att ta sig mellan olika städer och hur många ställen man orkar med. Tror trots allt att fyra månader kommer gå väldigt fort.

Någon som läser här som rest jorden-runt? Berätta gärna hur din rutt såg ut!

tisdag, september 15, 2009

Kunde inte sagt det bättre själv

Silverfisken om Jantelagen. En riktig skitlag!

Drömmarnas resa

För precis 8 år sedan satte jag mig på ett flygplan ner till Valencia, Spanien, för en termins spanskastudier. Lämnade dåvarande sambon hemma för att uppfylla en dröm. Och vilken härlig tid det blev! Ser tillbaka på tiden i Valencia som en av de allra roligaste perioderna i mitt liv. Lärde mig kanske inte så mycket spanska som jag hade hoppats, men fick vänner för livet och underbara upplevelser i ett fantastiskt land!

Det är en så härlig känsla att uppfylla drömmar. Man blir stolt över sig. Över det faktum att man faktiskt ser till att göra det man allra helst vill.

Snart är det dags för nästa resedröm att bli verklighet. Känns helt overkligt. Och helt fantastiskt! Jag har gått runt med denna drömmen i ganska många år nu och är så glad över att den är på väg att realiseras.

måndag, september 14, 2009

Eufori!

Det verkar faktiskt som om det det kommer bli av. Jag och J. Ett varv runt jorden. Frihet. Äventyr! AHHHHH!

Jag har fått tjänstledigt från mitt jobb. Och i lördags fick vi veta att även J får det.
Så nu väntar världen. Planen är att sticka i mitten på januari. Det är inte helt klart hur länge vi ska vara borta, men förmodligen 4 månader. Just nu bläddrar vi i kartböcker, läser reseforum, reseberättelser, pratar med folk som vart i väg osv...

Det är inte helt lätt att bestämma rutt. Alla möjligheter finns, och vi kan åka precis vart vi vill. Fatta att man får lite beslutsångest då! =) Men helt klart är att vi kommer åka hit:


Någon som rest jorden runt och har bra tips på en lagom 4-månaders rutt??! Alla tips välkomnas!

fredag, september 11, 2009

The soundtrack of my life

Just nu: Kings of Leon. Only by the night.

torsdag, september 10, 2009

Dreams are coming true

Idag kom jag ett steg närmre drömmen om en lååång resa. Det visade sig att den kan bli verklighet. På riktigt.

Nu ska bara resten falla på plats också...

???

Antingen har räknaren till bloggen fått spelet, eller så har cirka 7000 personer vart inne och läst min blogg sen igårkväll... Hmm....

onsdag, september 09, 2009

Lill-lördag

Afterwork med jobbet idag. En miljard människor som skulle kolla på fotbollen. Jag är sådär intresserad när det bara handlar om kval. Mitt intresse väcks till liv först framåt kvartsfinaler =).
Nu ska jag krasha i soffan framför Idol innan jag kryper ner i sängen.
Ciao!

Nedräkning

Vår årliga säljkonferens är nu bara en månad bort. Längtar längtar! Ska bli så roligt.
200 personer från hela världen kommer vara där, varav jag känner cirka 150 stycken sen tidigare. Vet att det kommer bli riktigt roliga dagar.

Förberedelserna just nu består av att spika agendan, skapa grupper för alla workshops, bestämma vad vi ska äta, få in de allra sista personerna i systemet, ta fram nya trycksaker osv.
Sen är det bara resten kvar =). Sist av allt kommer jag troligtvis förbereda min egen presentation som jag ska hålla.

Är helt övertygad om att allting kommer vara klart i tid. Min enda oro är hotellet. Litar inte helt och fullt på dem. De ger inte ett så professionellt intryck som jag hade önskat. Menyförslagen som jag fått av dem känns inte helt hundra så imorgon ska jag stämma av dem med en annan kock för att höra vad han tycker. Håller tummarna för att han tycker dem är bra. I såfall kommer jag känna mig lite lugnare med hotellet.

Talk to me!

Känner att det är för mycket envägskommunikation här på bloggen. Så kära bloggläsare, kan ni inte kommunicera lite med mig? Låtsas att min blogg är Facebook eller Twitter och så skriv en statusupdate i kommentarsfältet. Tack!

P&K

tisdag, september 08, 2009

Höstpromenad



Nu börjar till och med jag känna att sommaren är på väg bort och att hösten är på väg. Det är fortfarande ganska varmt ute men luften är annorlunda. Klarare. Friskare. Det behövs till mina grumliga tankar. Lite hög höstluft kanske kan få dem att klarna?

söndag, september 06, 2009

Hemma igen

Hemkommen ifrån underbar helg med Linda & Helena i Kalmar. Dessa fantastiska vänner som jag är så glad att ha i mitt liv! Tack för en toppenhelg tjejer!
Man kan alltid lita på att det blir härliga samtal och intressanta diskussioner när vi ses. Så var det även denna helgen. Underbart att kunna dryfta tankar och idéer med två personer som förstår en och känner en så väl.


tisdag, september 01, 2009


Det är den 1:a september idag. Och jag har precis badat. Älskar verkligen havet. Kan inte få nog av det. Tur att det är så nära.

Filosoferar


På en sten vid havet kan man få många nya tankar. Sitter här och väcker drömmar till liv och funderar på åt vilket håll jag vill gå. Så skönt att få distans till all galenskap på jobbet där ingenting egentligen är på riktigt utan allt är fiktion och utan reell betydelse. Vet att jag gör tvära kast i det jag skriver här. Ena stunden är jag i det som händer här och nu. Nästa stund befinner jag mig i tankar om livet och framtiden. Men det är en ganska rättvis spegling av mitt huvud och vad som rör sig där inne just nu.

Det är mycket nu...

Mitt fokus denna veckan ligger på en utbildning som vi har för 21 av våra säljare från olika delar av världen. Jag koordinerar alla våra internutbildningar så det innebär att jag är överallt och ingenstans på samma gång just nu. Helt galet att det kan bli så mycket jobb för en utbildning för 21 pers. Ser med skräckblandad förtjusning fram emot säljkonferensen som vi ska ha nästa månad. Då är det 200 personer som ska konferera i 2,5 dag. Men jag har gjort det förut och vet att det kommer gå bra. Och trots allt jobb och förberedelser med dessa events så är det en av de grejer som jag gillar allra bäst med mitt jobb. Social sällskapsmänniska som jag är...