söndag, september 26, 2010

Vad göra en grå & mulen söndag?

Skulle behöva sortera papper. Ni vet de där tråkiga pappren som kommer hem i brevlådan - pensionspapper, försäkringspapper, räkningar, pensionspapper igen och så lite mer pensionspapper. Försäkringspapper och räkningar är okej. De hajjar jag. Men pensionspapprena!? Varför får man så många olika? Och förväntas jag göra någonting med dem... förutom att sätta in dem i en pärm? Vet att jag borde välja om några fonder som är knutna till min pension. Men det blir liksom aldrig av. Ångest!

Så det skulle jag ju kunna försöka råda lite ordning på en grå och mulen dag som denna. Men det skulle ju verkligen bli en outhärdligt tråkig söndag om jag gjorde det. Roliga saker lockar mer! Som att klä om den där pallen som jag köpte på loppis i somras. Eller läsa böcker om Italien. Eller åka in på bomässan som hålls här i stan.

Låter ju betydligt mycket trevligare än att sortera pensionspapper...

Saturday night & dreams

Precis avnjutit lördagsmys med god mat & chic-flic. J hade laddat ner "Dear John" endast för min skull! En perfekt film för en dimmig lördagkväll. Middagen bestod av ugnsbakad laxsida med pepparrotscreme & blomkålsmos. Supergott!

Och nu börjar det bli dags för sängen, men istället har jag fastnat framför datorn där jag letar jobb i Australien!!?? Why? Hade tyckt att det vore fantastiskt härligt att bo i USA eller Australien ett år eller två. Eller något annat trevligt land.

Läser bloggar om folk som emigrerat tillfälligt eller för evigt och kan inte annat än vara väldigt avundsjuk.

Dream, dream, dream! Men det är ju där allting måste börja... med drömmar. I slutändan handlar det dock bara om att bestämma sig. Och sedan göra allt man kan för att det man önskar ska bli verklighet. I denna fråga befinner jag mig dock bara på drömstadiet ännu så länge...

lördag, september 25, 2010

Pics from Berlin

Tågmässan i Berlin var en upplevelse. Galet stort mässområde där det gick 4 olika busslinjer för att transportera besökarna runt på området. Jag gick & gick & gick i 1,5 dag och fotade montrar och plockade på mig marknadsmaterial. Fick massa inspiration till hur vi kan förbättra våra mässmontrar och 4 stora tunga kassar med marknadsmaterial som också kommer att ge inspiration och idéer kring hur vi kan utveckla vårt material. Väldigt roligt och väldigt nyttigt!

Hann även med lite shopping & sightseeing =). Vi bodde på en väldigt bra shoppinggata och jag hittade H&M-heaven i närheten av hotellet. Aldrig varit inne på ett så bra H&M. Fanns massa saker som aldrig kommer till butiken här hemma. Blev en hel del trevliga inköp. Hann även med att se Brandenburger Tor & den tjusiga paradgatan med alla dess vackra byggnader.

Fick en härlig försmak av Berlin & åker gärna tillbaka en annan gång.






måndag, september 20, 2010

Mätt i Berlin

Så var man i Berlin då! Första gången och ännu så länge har jag fått ett väldigt bra intryck av stan. Verkar supertrevlig. Kom till hotellet i eftermiddags och kastade in väskorna innan vi åkte ut till ett outlet-center en bit utanför stan. En tysk kollega som tyckte vi skulle dit. Men det var ingen höjdare. Alla märkeskedjorna fanns där, men det var tråkiga kläder i butikerna. Så det blev bara en chai-latte, Lindt choklad & lite underkläder.

Tillbaka i stan har vi ätit middag på Hard Rock Cafe. Smaskig ceasarsallad & grillad lax. Hade kunnat bli ett riktigt bra GI-mål om det inte vore för att det beställdes in nachos och guacamole till förrätt.... I like nachos & guacca. Så det gick åt skogen med GI idag... Får ta nya tag imorgon. Eller när jag kommer hem. Det är inte alls lätt att leva GI-liv när man är borta. Det är bara kolhydrater överallt!

När vi flög hit idag så åkte jag med en kollega som är Guldmedlem på SAS. Så jag fick för första gången se innanmätet på VIP loungen på Kastrup. Väldigt trevligt! Där bjöds det på gratis mat. Och vin för den som ville. Inte jag kl. 12 på dagen. Men jag åt smaskig sallad med kräftstjärtar.

Nu ska jag nana kudde så att jag är pigg inför morgondagens mässa. 9 timmar ståendes och gåendes. Är det ok att ha vita converse på sig till kavajen & blusen tror ni??!

Och så somnade vi till ett annat Sverige än det vi vaknade till...

Det såg lovande ut en kort stund... men slutresultatet blev det som alla hade fruktat och delvis blundat för. SD som vågmästare och numera ett riksdagsparti...

Har egentligen aldrig intresserat mig speciellt mycket för politik. Inte mer än att jag tycker att det är en självklarhet att rösta och att jag de senaste veckorna gjort mitt bästa för att hänga med i debatten och förstå vem som står för vad & hur de vill förändra & styra Sverige. Mer för att ta mitt medborgerliga ansvar än för att jag egentligen varit intresserad. Men när det så blev slutspurt och utgången helt plötsligt såg oviss och osäker ut blev det ju en riktig rysare. Satt klistrad framför tv'n medan J kollade procentstaplar på diverse sajter på nätet. Och alla visade till slut samma sak...

Och nu vet nog ingen riktigt vad som kommer att hända. Jag hoppas att Miljöpartiet kan tänka sig att samarbeta med Alliansen istället och att de på så vis får majoritet.

Den som lever får se...

Nu ska jag packa väskan för Berlin. Om 45 minuter går bilen ner till Kastrup.
Bye for now!

torsdag, september 16, 2010

Trevligt sms från chefen:

"Kom på en sak nu på bussen. Som tre positiva saker du kan skriva upp ikväll kan du ta hjälpsam, effektiv och uppmuntrande :)"

Tack. Sånt värmer!

onsdag, september 15, 2010

One down. Nine to go

Så var då första gången av buggkursen avklarad. Både jag och J klarade oss rätt bra. Fick bara dansa med varandra en kort stund dock. Man roterade och fick dansa med alla. Men det var roligt! Min käre bror med sambo är också med, och flera kompisar, så det gör ju det hela ännu roligare. Om ett par veckor kommer vi att snurra & dansa som galningar allihop =).

Dagens soundtrack

Från Robyns nya! Så himla bra


Och denna är också helt fantastisk!

tisdag, september 14, 2010

Kunde inte sagt det bättre själv

Som jag skrivit tidigare så är Mia Skäringer en favorit. Hennes inlägg om lycka, harmoni & svårigheten att uppnå dessa två tillstånd är mitt i prick. Så välskrivet och så sant.

måndag, september 13, 2010

Vamos a Berlin

Ytterligare en resa blev precis inbokad och konfirmerad. Berlin två dagar nästa vecka! Visserligen i jobbet, men icke desto mindre trevligt för det. Har aldrig varit i Berlin så jag ser fram emot resan. Ska ner på en stor mässa och hoppas hinna se lite av stan samtidigt.

söndag, september 12, 2010

Making progress

Vi gör framsteg i planeringen av vår Italien-resa som snart bara är en månad bort. Har bokat lägenhet i Rom. La Fornarina heter den. Trevligt namn! Och den ser mysig ut på nätet. Ligger mitt i stan nära Piazza Navona. Så vi kommer att kunna gå till allt.

Kollade på hotell först men allting i centrala Rom är så galet dyrt. Så istället för att betala hutlösa pengar för ett hotellrum, eller betala vettigt pris för ett hotell i suburbia och tvingas åka buss & tunnelbana för att komma dit vi vill, så betalar vi ett vettigt pris för en mysig studiolägenhet mitt i centro storico där vi rår oss själva och får lite mer utrymme än på ett hotellrum.

Vi har även utrustat oss för opålitligt oktoberväder genom att inhandla regnkläder. Håller såklart tummarna för att solen ska skina som på bilden nedan, men man vet aldrig... Åkte jorden runt utan regnkläder... något vi såhär i efterhand kan ångra då vi hade fått användning av dem ganska många gånger. Så nu tar vi det säkra före det osäkra.

The movies

Igår var vi inne i Halmstad och kollade på Salt med Angelina Jolie. Bra film som överraskade hela tiden. Tyvärr lite märkligt slut men klart sevärd!

I höst ser jag extra mycket fram emot denna filmen som har premiär 1 oktober. Älskade boken och älskar Julia Roberts. Borde bli succé!

lördag, september 11, 2010

Andas ny luft

Vi kände för lite miljöombyte och åkte till sommarstugan i Skummeslövstrand över helgen. Bytte ett hus mot ett annat. Konstigt att det ska ha så stor betydelse var man befinner sig. Här slappnar vi av. Gör ingenting. Bara är.

Började dagen idag med en promenad på stranden medan J låg kvar i sängen. Diset låg tätt över stranden och jag såg inte ens in till Båstad som ligger några kilometer bort. Men det var så skönt att gå där i allt det gråa. Havet var grått, sanden var grå och himlen var grå. Älskar denna stranden på våren och hösten. Den är till för långa promenader. Här faller tankarna på plats och jag kommer lite närmre jorden med mina fötter igen.

torsdag, september 09, 2010

Nähä… om man skulle ta och bli proffsbloggare istället?!!

Vad säger ni? Har jag vad som krävs?

Webbhotell City Network har utlyst en tävling där tre stycken framgångsrika bloggare kommer att utse den bloggare/bloggerska som, i deras tycke, har störts potential att bli en proffsbloggare.

Om jag lägger alla kort på bordet, lämnar ut mig fullständigt och låter er får veta ALLT… DÅ hade detta blivit en riktigt smaskig blogg som ni hade kunnat lipa till, skratta till, förfasas över och säkert känna igen er en hel del i.

Är dock lite feg... vet inte om jag vågar vara så ärlig... Kanske ska starta en ny, anonym blogg istället… ;)

We’ll see.

onsdag, september 08, 2010

Två grafiker kort

När man är i slutfasen av att producera en produktkatalog är det bra om man har tillgång till en grafiker som kan göra själva producerandet. Helst två grafiker. Sen 1.5 vecka tillbaka är dock båda våra grafiker borta. Den ena har semester och den andra var först på utbildning och nu är hon sjuk. Tur att jag är all-round och även kan agera grafiker när det behövs. Annars hade det här projektet gått väldigt dåligt just nu... Tycker att min chef borde tacka mig på sina bara knän för det. Tycker att jag borde få en fet löneförhöjning för att jag både driver och genomför hela projektet SJÄLV just nu.
Deal?!!

tisdag, september 07, 2010

Pepp, pepp, pepp


Mitt förra inlägg lät troligtvis ganska dramatiskt. Det är inte så illa som det låter. Bara en tillfällig svacka. Känner att jag redan är på väg ur den =)

Imorgon ska jag på en föreläsning med Mia Törnblom. Ser fram emot att bli inspirerad och peppad under 2 timmar! Precis vad jag behöver nu ju.

Kram

söndag, september 05, 2010

Drömjobbet !!?

Hittade nyligen till sajten Yourlife som precis blivit tidning med en snygg Carina Berg på 1:a omslaget. Vet inte om ni läst den, men efter en snabb genombläddring tyckte jag den verkade väldigt bra. För oss som tröttnat på Amelia och som vill läsa om något annat än mode.

De skriver själva att de är "Ett nytt magasin med mindstyle - mer djup och större drömmar". Låter som något för mig. Jag gillar både djup och drömmar. Ju djupare och större - desto bättre!

Favoritbloggaren Mia Skäringer bloggar på Yourlife. Denna härliga, ärliga och roliga människa! Om ni inte har läst hennes blogg - gör det!

Chefredaktören Carina Nunstedt har två bloggar på sajten, varav en går under namnet Carinas hotelldrömmar. Den handlar om alla lyxiga hotell som hon bott på och drömmer om att bo på. Låter som ett jobb jag hade gillat. Chefredaktör för ett livsstilsmagasin låter också som ett jobb jag hade gillat. Dagens person att vara avis på = Carina Nunstedt.

Nu = time for bed!
Imorgon = en styck produktkatalog ska produceras! Inget livsstilsmagasin precis... men men...

Ska snart...

... sluta tjata om mitt svullna huvud & panna. Men först måste jag bara berätta att svullnaden nu sjunkit ner. Och då menar jag inte sjunkit ner som i försvunnit, utan sjunkit ner som i förflyttats längre ner i ansiktet. Nu är jag istället svullen mellan ögonbrynen, överst på nästan och kring ögonen. Ser lite ut som han som spelar odjuret i Skönheten & Odjuret. Och det är bara en liiiten överdrift... ;)

Nu blir det söndagspyssel i trädgården i det fina vädret. Hoppas solen skiner på er också!
P&K

lördag, september 04, 2010

Dags för reseplanering


Lite piggare idag och lite mindre svullen i pannan. Så jag tror jag kan visa mig bland folk idag ;). Blir en tur in till biblioteket. Tänkte låna böcker om Italien!

Toscana eller Amalfi?? Det är frågan... Någon som har varit där och som kan ge lite tips?

fredag, september 03, 2010

Cone head

Borttagande av ateromet i mitt huvud gick inte så bra som jag hade hoppats. Fick rejält ont och igårkväll hade jag svullnat ändra ner i pannan. Blev en tur till jourcentralen som konstaterade att det var infekterat och fick öppna upp ett av stygnen för att ta bort det som var infekterat. Det hela skedde utan bedövning... Trodde att jag skulle svimma av smärta ett tag. Åkte hem med starka smärtstillanden och antibiotika. Så det går jag på nu, samtidigt som jag ser lite märklig ut med en rejält svullen panna...

Men det positiva är att det bara kan bli bättre nu! Ska fira fredag med fläskfilé, ugnsrostade grönsaker och chokladmousse. Och så lite fotboll såklart...

Trevlig fredagkväll vänner.

onsdag, september 01, 2010

Det här äter vi till middag idag

Sejfilé & räkor i ugn (eget påhittat recept):
1 st sejfilé
100 gram räkor
0,5 dl grädde
1 msk creme fraiche (kan man nog klara sig utan också)
1,5 dl fiskbuljong
0,5-1 tsk dijonsenap
salt & peppar
parmesanost

Skiva den halvtinade fisken i skivor. Lägg i ugnsfast form. Salta & peppra. Blanda ihop såsen och häll över. Riv över lite parmesanost. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Lägg i räkorna på slutet!

Servera med kokta grönsaker eller potatis eller både och.

Delicious!

Ajajajaj upphöjt till tio gånger 18

En fettsvulst i huvudet fattigare sitter jag nu hemma och mår illa av smärta. Jäklar vad ont det gör! Själva ingreppet var inte lika farligt denna gången, men när läkaren skulle sy ihop mig så började bedövningen att klinga av. Inte roligt alls! Skulle kunna ge mer äckliga detaljer men jag besparar er dem...

Är i allafall glad att vara av med min aterom (ja så heter det tydligen...).

Status just:

Överhopad med jobb. Ingen struktur. Ingen ordning. Mitt skrivbord ser ut som om en bomb just briserat.

Än så länge är det okej. Men om det ska funka i längden måste jag strukturera upp tillvaron här lite.

Action 1: Gör ett ny att-göra-lista.
Action 2: Kasta alla 1 miljon post-it lappar.