
Annars har vi varit väldigt handlingskraftiga idag. Vi har städat hela huset, handlat, promenerat i snön och jag har bakat bröd & gjort chokladtryffel. Brödet blev supergott! Riktigt julbröd med äpple och kanel i.
Här är receptet om någon är sugen:

3 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 msk kanel
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
2 grovt rivna äpplen
2 msk linfrön
1 dl solroskärnor
10 dl dinkelmjöl (fullkorn) flingsalt
Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt alla ingredienser (men spara 1 dl mjöl) och arbeta degen smidig. Låt jäsa 60 minuter. Smörj en brödform med olivolja. Arbeta in det sista mjölet i degen innan du lägger det i formen. Pensla ovansidan med vatten och strö lite flingsalt ovanpå. Grädda längst ner i ugnen i 225 grader, cirka 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar