Har bakat bröd. Samma bröd som jag alltid gör, för det är så himla enkelt och galet gott! Morotsbullar med linfrö och solroskärnor. Blandar i de mjölsorter som finns hemma så det blir alltid lite variation. I originalutförande är receptet så här:
50 gr jäst
5 dl fingervarmt vatten
0.5 dl rapsolja
2 tsk salt
1 msk honung el sirap
2-3 dl rivna morötter
0.5 dl solroskärnor
0.5 dl linfrö
8 dl vetemjöl
6 dl rågsikt
Rör ut jästen i vattnet. I med olja, salt och honung/sirap. Sen i med alla andra ingredienser. Knåda en stund, om du inte gör det i en assistent. Låt jäsa 45 min. Tryck ut degen på en långpanna. Skär i rutor. Låt jäsa 30 min till. Grädda sen in ugnen 200 grader i 12-15 min. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar