tisdag, september 25, 2012

Att veckoplanera maten är hur bra som helst

För tre veckor sen tog J och jag tag i det som vi pratat om i år (!) och dar: en veckomatsedel. Så enkelt och såå genialiskt. Det är så skönt att veta vad man ska äta till middag varje dag och slippa vara kreativ en tråkig tisdageftermiddag då blodsockernivån är lägre än lägst och idéerna lyser med sin frånvaro. Istället för att koka makaroner och steka falukorv med en känsla av galen tristess så tittar man bara på den lilla veckomatsedel som hänger på kylskåpet! Och genast får man massa energi att laga den smaskiga rätt som står på listan. Och skulle man mot förmodan inte vara sugen på tisdagens rätt så kan man ju alltid vara lite wild and crazy och laga onsdagens middag istället.

Ska jag rada upp fler fördelar med veckomatsedeln? När man planerar vad man ska äta i veckan (vilket man självklart gör innan man handlar för veckan) så kan man anamma lite nya recept och få större variation. Vi har testat massa nya grejer sen vi började med listan.

Det har gjort vardagen så mycket enklare. Och godare!

Idag har jag ätit nötfärs- och linsbiffar med grekisk taboulleh. Sjukt gott!

3 kommentarer:

  1. Carro8:29 em

    En sån lista skulle vi behöva. Stinas matkasse :)

    SvaraRadera
  2. Carro8:30 em

    En sån lista skulle vi behöva. Stinas matkasse :)

    SvaraRadera
  3. Kanske kan vara en framtida affärsidé ;)

    SvaraRadera