onsdag, december 30, 2009

Time for reflection. Hur blev 2009?

Jag inledde 2009 som deltidssjukskriven vilket kanske inte är någon drömstart på ett nytt år. Men jag kände ändå att det allra jobbigaste låg bakom mig när vi skålade in det nya året för 364 dagar sedan. Så jag var förhoppningsfull och förtröstansfull. Minns att jag önskade att mitt 2009 skulle bli ett gladare år då jag inte skulle behöva grubbla så mycket och inte gräva i mitt innersta lika ofta. Var rätt trött på mitt ledsna jag och längtade efter att bli pigg och glad igen.

Så här skrev jag i min dagbok den 1 januari 2009:

"Ett nytt år har börjat!

Känns skönt att lämna 2008 bakom sig. Äntligen! 2009 kan omöjligt bli så jobbigt och kämpigt som 2008 var. Haha… det är klart som fan det kan. Vem försöker jag lura!? Även om jag är lite klokare nu än jag var för ett år sedan så är det ändå jag… samma person… som ska leva 2009. Klart det kan bli kämpigt. Men so what? Det är ju så det kan vara. Livet. Det har jag i alla fall fattat nu. Det är inte lätt alla gånger. Bara insikten om det tror jag kommer göra stor skillnad för mig. Och faktiskt göra det lite mindre kämpigt. Det är ju bara att gilla läget. Att följa med.

Men det handlar också om att faktiskt göra saker. Att agera på ett sätt som är jag. Vara jag! Det är det jag ska vara 2009. Alltid! Hela tiden ska jag försöka vara jag. Jag ska ge uttryck för den som är jag. Och ibland får det vara jobbigt. Våga!

Har en tanke om att jag skulle försöka skapa några mål för detta året. Något som jag kan styra efter och hålla kursen. Det är ju så lätt att tappa bort sig annars. Ett nytt år betyder ju nya möjligheter. Det är ett oskrivet blad. Jag har alla möjligheter i världen att göra detta året till mitt år. Tänk positivt Stina. Fokusera på det du ska göra. Jag har grävt ner mig i mina tankar och känslor väldigt länge nu. Men det är ju handling som kommer att förändra mitt liv. Att jag faktiskt GÖR annorlunda.

Jag funderar på vad som är nästa steg. Ska jag söka nytt jobb? Eller ska jag spara pengar för att sedan ta tjänstledigt och göra en resa? Jag tror på det senare. Det är ju något jag drömt om. Och jag tror att jobbet kommer att kännas både roligare och lättare om jag har ett mål som jag strävar mot. Något som jag vill uppnå."

Blir glad av att läsa detta. Jag ska ju faktiskt göra det jag drömde om i början av året (och många år innan dess också för den delen). Och det blev ett bra år, 2009. Det var lite jobbigt till en början men när vintern släppte taget och våren kom så började jag att hitta tillbaka till mig själv igen.

Det känns så härligt att kunna titta tillbaka på året som gått och känna glädje över det. Jag är en mycket gladare och mer harmonisk person idag än vad jag var för ett år sedan. Och det har hänt många roliga och spännande saker under året. Underbara resor och trevliga möten. Härliga människor och nya vänner! Är tacksam för allt och ångrar ingenting.

Och framför allt är jag stolt över att jag och J äntligen bestämde oss för att förverkliga vår dröm om en lång utlandsresa. Vi tog kommandot och såg till att det vi allra helst vill göra kommer att bli verklighet alldeles snart.

Hoppas att ni också är nöjda och glada över 2009 och att ni ser fram emot det nya året. Det kommer att bli bra. Jag känner det på mig...

Gott Nytt År vänner!
P&K

5 kommentarer:

 1. Jag ler när jag läser detta.=) Stor kram och ett riktigt gott nytt år.

  SvaraRadera
 2. Massa kramar och ett gott nytt år fina Stina!

  SvaraRadera
 3. Malin3:32 em

  Härlig läsning gumms, ja ni gjorde det..äntligen..och snart drar ni världen runt! Häftigt! Gott slut och massa Gott Nytt 2010 till dig! Många kramar

  SvaraRadera
 4. Fina Stina, vilka kloka ord! Och du har rätt - it´s what you DO that counts. Ni kommer få ett härligt år, det är jag säker på. Gott nytt år o stor kram från mig!!
  / Ullis

  SvaraRadera
 5. Tack söta ni!! Hoppas det nya året börjat bra!
  Kramar

  SvaraRadera